Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του Τάκη Τσίγκα,

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του Τάκη Τσίγκα,
γιου της Ελένης (το γένος Γκάση, από την Πωγωνιανή) και του Κων/νου Τσίγκα.
(Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 3.30 μ.μ.)
Βίντεο Ευαγγέλου Γκόγκου
#2014 #0327
__
Φωτογραφίες Ευαγγέλου Γκόγκου

ΚΗΔΕΙΑ ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, των μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πλήθους κόσμου, έγινε το απόγευμα η πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ Τάκη (Δημήτρη) Τσίγκα, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Τάκης Τσίγκας ήταν αγαπητός, ακούραστος, σεμνός κι ακλόνητος κομμουνιστής, το όνομά του είναι γραμμένο στις καρδιές μας και στην ιστορία του κόμματος, η στάση του απέναντι στον ταξικό αντίπαλο και η πορεία της ζωής του ενσαρκώνουν τα ιδανικά του ΚΚΕ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης.
Ο κ. Αρβανιτάκης επισήμανε την αλύγιστη στάση του Τάκη Τσίγκα στα βασανιστήρια της χούντας τα οποία υπέστη με πρωτοφανή αγριότητα όταν αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση κατά του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στη στάση του Τάκη Τσίγκα «όταν με την αντεπανάσταση, ο οπορτουνισμός προσπάθησε να διαλύσει το ΚΚΕ» είπε ότι ο εκλιπών υπερασπίστηκε τον μαρξισμό-λενινισμό και τον επαναστατικό χαρακτήρα του κόμματος. Τόνισε, επίσης, ότι αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά κομμουνιστών και υπογράμμισε ότι καμιά κακοήθεια από τους ανώνυμους του Διαδικτύου που δεν σέβονται τίποτα, ούτε και την ώρα του πόνου, δεν αγγίζει τον Τάκη Τσίγκα που αφιέρωσε όλη του τη ζωή και τίμησε την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ.
Ο Τάκης Τσίγκας εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για πρώτη φορά στο 12ο Συνέδριο και συνέχισε να εκλέγεται μέχρι και το 19ο. Στο 13ο και 14ο Συνέδριο εξελέγη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» ενώ από το 2007 ως το 2013 ήταν διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902 Αριστερά».
Την ιδιαίτερη συμβολή του στην καθημερινή δουλειά του «Ριζοσπάστη» εξήρε, εκ μέρους της εφημερίδας του ΚΚΕ, ο Στέφανος Λουκάς, τονίζοντας ότι ο Τάκης Τσίγκας συνέβαλε τόσο στη συνέχιση της αποστολής του «Ριζοσπάστη» στην ενημέρωση, οργάνωση και διαφώτιση των εργατικών μαζών, όσο και στη διαπαιδαγώγηση κομμουνιστών δημοσιογράφων. «Αποτελεί παράδειγμα για μας, που συνεχίζουμε με την καθημερινή δουλειά του "Ριζοσπάστη"» επισήμανε ο κ. Λουκάς.
Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ μίλησε ο Νίκος Ρεμπάπης, ενώ ο Αντώνης Ραλλάτος, εκ μέρους της κομματικής οργάνωσης του 902, υπογράμμισε ότι «είμαστε τυχεροί όσοι τον συναντήσαμε, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».
Το ήθος, τη σοβαρότητα και την ευρύτητα πνεύματος του Τάκη Τσίγκα εξήρε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, τονίζοντας ότι «κέρδισε τον σεβασμό όλων, ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων». Υποκλίνομαι στην ευρύτητα του πνεύματός του και αν και προερχόμενη από εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις, υποκλίνομαι στον αγωνιστή, κατέληξε η κ. Αντωνιάδου.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼