Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις για τα 101α Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων

21 Φεβρουάριος 2014
Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις για τα 101α Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων



Με μία λαμπρή παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός θα ξεπεραστεί η κρίση,έστειλε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε:
«Σκεφτόμαστε αυτούς που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν για την ελευθερία του τόπου. Έχει ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία η επέτειος αυτή. Ο θρύλος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος με το θρύλο του αήττητου του τουρκικού στρατού, με τη γερμανική βοήθεια των οχυρών.
Ο θρύλος διαλύθηκε με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη αυτή επουλώθηκε η βαριά ήττα του 1897. Το ηθικό ανέβηκε και η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια μεγαλούργησε. Ήταν ενωμένη, με άξιες ηγεσίες και αναδείχθηκαν όλες οι αρετές.
Στις δύσκολες στιγμές η Ελλάδα ανέδειξε τα καλύτερα στοιχεία της και τις αρετές της. Και σήμερα τα βάσανά μας θα πάρουν τέλος. Είμαι βέβαιος γι' αυτό.
Σκύβουμε το κεφάλι στους μαχητές, στους απελευθερωτές. Σε ένα προσκλητήριο για τον ελληνισμό. Ο ελληνικός λαός υποφέρει αλλά δίνει τη μάχη. Θα τα ξεπεράσουμε και θα κερδίσουμε».
Δείτε τα στιγμιότυπα από την παρέλαση:
.










photos:http://photoioannina.blogspot.gr/


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 21-02-1913 SLIDESHOW


Ο Ελληνικός στρατός στα Γιάννενα το 1912

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼