Kαλύτερος ηθοποιός στο φετινό φεστιβάλ Βενετίας ο Έλληνας, Θέμης Πάνου

Kαλύτερος ηθοποιός στο φετινό φεστιβάλ Βενετίας ο Έλληνας,
Θέμης Πάνου
 http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/16/F1-xeg-4stilo.png
 _
For Greece!

Ο Θέμης Πάνου, η ήρεμη δύναμη του ελληνικού θεάτρου, βραβεύτηκε το Σάββατο το βράδυ,
ως καλύτερος άνδρας ηθοποιός, για την ερμηνεία του στην ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (2013). 
 
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130909/low/assets_LARGE_t_420_54245502.JPG

 


 http://cache2.asset-cache.net/gc/179962730-actor-themis-panou-accepts-the-best-actor-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=GkZZ8bf5zL1ZiijUmxa7QZpWdK3cJdLnj5yw0bvgFlbgXweGQf5h867PUP5Uv8Orb9qda8QFd8MZdGb5udYwdQ%3D%3D
 Themis Panou - Closing Ceremony Inside - The 70th Venice International Film Festival

70ό Φεστιβάλ Βενετίας 2013
Η ταινία μεγάλου μήκους, «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά,  επιλέχθηκε ως η καλύτερη όσων συμμετέχουν στο εφετινό διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρα.
70ό Φεστιβάλ Βενετίας: Οι κριτικοί της Ευρώπης βράβευσαν την... ελληνίδα «Βία»
Οι συντελεστές της ταινίας Miss Violence: Ρένη Πιττακή, Θέμης Πάνου, Ελένη Ρουσσινού και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 Θέμης Πάνου
 (γιός της Ιφιγένειας και του Γρηγόρη Πάνου)
Πολύ καλή είδηση για τον ελληνικό κινηματογράφο αποτελεί το ότι η FEDEORA, η Ενωση Κινηματογραφικών Κριτικών Ευρώπης και Μεσογείου, επέλεξε την ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά ως καλύτερη όσων συμμετέχουν στο εφετινό διαγωνιστικό τμήμα της εφετινής κινηματογραφικής Μόστρα.

Βιογραφικό:
Βραβεύτηκε ως καλύτερος άνδρας ηθοποιός (Volpi Cup), για την ερμηνεία του στην ταινία "Miss Violence", στο 70ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας (2013).

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1960 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής «Ε. Χατζίκου». Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από το 2000 συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε στίς διεθνείς περιοδείες που έγιναν το 2000- 2003 (Ευρώπη, Η.Π.Α, Λ. Αμερική, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα κ.λ.π)

Εχει συνεργαστεί με τους περισσότερους έλληνες σκηνοθέτες: Μινωτής, Κόκκος, Παπαβασιλείου, Χατζόπουλος, Χατζάκης, Πατεράκη, Αρβανιτάκης, Θεοδώρου, Αντύπας, Λιβαθηνός, Λυμπεροπούλου, Μοσχόπουλος, Μαρμαρινός, Χουβαρδάς, Κοντούρη,Τσιάνος, Νικολαϊδης, Κακλέας, Χατζηπαπάς, Τουφεξής κ.ά.
Ανέλαβε σημαντικούς ρόλους σε έργα των: Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη,Σαίξπηρ, Μπέν Τζόνσον, Μολιέρου, Μαριβώ, Γκολντόνι, Πούσκιν, Γέητς, Μπέκετ, Ντάριο Φό, Γκόρκυ,Μπρέχτ, Βάϊς, Χόρβατ, Οστρόφσκι, Ουίλιαμς, Σέπαρντ, Δημητριάδη, Μάτεση, Καπετανάκη, Καρύδη κ.ά. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές και σε 12 ταινίες στόν κινηματογράφο. Τό 2009 τιμήθηκε με τη Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στό 32ο Φεστιβάλ Δράμας για την ταινία τής Ε. Αστρινάκη Μια νύχτα μαζί.

Εχει μεταφράσει απο τά ελληνικά στά τουρκικά τά έργα: Ιχνευτές του Σοφοκλή για την παράσταση σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Φεστιβάλ Σμύρνης τό 2010, Φιάκας του Δ. Μισιτζή. Από τά τουρκικά στά ελληνικά τήν τριλογία Ο Μίδας τού Güngör Dilmen.

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Κινστέρνα, Νά ένα μήλο. Τα αφηγήματα με τον τίτλο Αιφνιδίως εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Το Ροδακιό.
►Περισσότερα εδώ

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼