Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Δελβινάκι!

Πρωτοποριακή για την Ήπειρο η απόφαση του Δήμου Πωγωνίου

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Δελβινάκι!

➤ Τι είπαν στον «Π.Λ.» ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης και ο Καθηγητής Λ. Παπαϊωάννου

• Σε μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της Ηπείρου, κίνηση προχωρά ο Δήμος Πωγωνίου, αφού αποφάσισε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου! 
Πρόκειται για μια απόφαση που βρήκε θερμούς υποστηρικτές και υλοποιείται με την βοήθεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάκη Παπαϊωάννου, ο οποίος κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου. 



Γνωστά ονόματα
Το Δ.Ε.Α. Πανεπιστήμιο (που θα είναι το πρώτο στην Ήπειρο και ένα από τα λίγα στην Ελλάδα) θα στεγάζεται στο παλαιό Παρθεναγωγείο Δελβινακίου και ήδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για προσέλκυση επισκεπτών καθηγητών, τόσο από τα Γιάννινα, όσο και από την Αθήνα, οι οποίοι θα διδάσκουν αφιλοκερδώς (θα καλύπτονται μόνο τα έξοδα μετακίνησης), ενώ σε αυτό θα μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν και τα αντικείμενα σπουδών, τα οποία βεβαίως θα γίνουν γνωστά εγκαίρως.

Με βεβαίωση σπουδών
«Ο προϋπολογισμός του ΔΕΑΠ θα είναι έως 20.000 ευρώ για όλο το χρόνο και αναμένεται να υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο της περιοχής» είπε χθες στον «Π.Λ.», ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. 
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε πως η κίνηση του Δήμου είναι πολύ σημαντική, ενώ το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) υπολογίζεται εκτός απροόπτου να λειτουργήσει από τον προσεχή Οκτώβριο. «Θα υπάρχουν κύκλοι σπουδών και θα χορηγείται βεβαίωση» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαϊωάννου, που έκανε και έγγραφη εισήγηση στο Δήμο. 

Το όνομα… 
Τέλος, να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει κάποια νομική εμπλοκή για την χρήση του όρου Πανεπιστήμιο, ενώ το όνομα του ΔΕΑΠ θα είναι «Κωνσταντίνος –Ηροκλής Βασιάδης», αφιερωμένο στη μνήμη του γνωστού Δελβινακιώτη ιατροφιλοσόφου που υπήρξε εκ των ιδρυτών του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως. 
*  *  *
Μακάρι, λοιπόν, να βρει την ανταπόκριση που της αξίζει αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Πωγωνίου, που παρά τις δυσκολίες και κυρίως την απογύμνωση από υπηρεσίες, στρατό και αστυνομική φύλαξη, αναπτύσσει αξιόλογες δραστηριότητες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει στη ζωή την ακριτική αυτή περιοχή που αργοσβήνει.

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼