Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!

Σάββατο, 06 Απρίλιος 2013 10:59
Στον Πρωθυπουργό έφθασε το αίτημα για ενίσχυση της Αστυνόμευσης
Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!
Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (δήμαρχος): Σχεδόν κάθε βράδυ επιδρομές σε σπίτια…
Αναφορά και στο Κέντρο Κράτησης Κακαβιάς έγινε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο


• Τη δέσμευση, ότι τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το Δήμο Πωγωνίου και έχουν να κάνουν με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, θα μεταφερθούν άμεσα, τόσο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια απέσπασαν χθες από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και μέλη της Ομοσπονδίας και Αδελφότητας Πωγωνίου. 
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στους φορείς της περιοχής, την ερχόμενη εβδομάδα, ει δυνατόν και στις αρχές της, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, σύμβουλοι του οποίου παρίσταντο στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα. 
Εκεί, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πωγωνίου και όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής εξέθεσαν τα προβλήματα και την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και ζήτησαν να υπάρξουν οι κατάλληλες αποφάσεις για να αυξηθεί η αστυνόμευση και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. 

«Στο έλεος του Θεού»!
«Νιώθουμε ότι είμαστε εγκαταλελειμμένοι. Ότι είμαστε στο έλεος του Θεού» είπε χθες στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης (μαζί του ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γαλίτσης). 
Ακόμη, ανέφερε πως η αύξηση της εγκληματικότητας είναι απόρροια της αποδυνάμωσης των συνόρων και έσπευσε να εξάρει το έργο της Αστυνομίας στην περιοχή, η οποία κάνει ό, τι μπορεί με όσα μέσα διαθέτει πλέον. «Γίνονται κάθε βράδυ επιδρομές στα σπίτια. Εκπέμπουμε πλέον σήμα κινδύνου, δεν πάει άλλο. Στην Αστυνομία κάνουν ό, τι μπορούν, αλλά δεν έχουν προσωπικό» είπε, μεταξύ άλλων. 

Πέρασμα… 
Το τελευταίο διάστημα, η περιοχή του Πωγωνίου έχει καταστεί πέρασμα των πάσης φύσεως παρανόμων, με τη διακίνηση ναρκωτικών να αποτελεί την κύρια …αποστολή τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διακινητών, που είναι και οι πλέον επικίνδυνοι, επιλέγει την συγκεκριμένη περιοχή για να περάσει το χασίς, από την Αλβανία, στην Ελλάδα. 
Οι διακινητές μεταφέρουν το χασίς με κάθε μέσο και τρόπο, ακόμη και πάνω σε… ζώα ή κρυμμένο μέσα σε λεωφορεία, αυτοκίνητα κ.α. ή ακόμη το αφήνουν σε απόμερες περιοχές… καβάτζα. 

Οι διαρρήξεις… 
Όμως, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αφού απανωτές είναι οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες. Οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η αστυνομική φύλαξη είναι ελλιπής, αλλά και το ότι οι λιγοστοί κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών είναι ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου ανήμποροι να αντιδράσουν. 
Συνήθως αναζητούν μετρητά και άλλα τιμαλφή, αλλά τελευταία, όπως δείχνουν και τα περιστατικά, κάποιοι ψάχνουν και για τρόφιμα ή ποτά! «Κάποτε όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν. Φτάνει πια!» λένε με νόημα ακρίτες. 

Για το Κέντρο… 
Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στην Αθήνα (διήρκεσε πάνω από μια ώρα), έγινε ειδική αναφορά στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, που προβλέπεται να γίνει στο παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς, παρά το γεγονός, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτό το σχέδιο. 
Από την πλευρά του Δήμου, αναλύθηκαν τα σημεία της διαφωνίας, όμως είναι βέβαιο, πως περισσότερα θα συζητηθούν κατά την συνάντηση των φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Νίκο Δένδια, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πώς απαξιώθηκε γενικά το Πωγώνι

Vostiniotis-more/Ταξίδια (600 βίντεο).