Δεκέμβριος 2012

 

22/12/2012
https://vostiniotis.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html Έφυγε χθες από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα Σάββατο, 22/12/2012 ώρα 13:30', στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, εκκλησία Αγίου Λαζάρου, ο αγαπημένος φίλος και συγχωριανός ΘΩΜΑΣ ΖΑΜΠΕΛΑΣ.

▶08/12/2012
Αφ’ ότου πήραν τους συνοριοφύλακες…
Διαρρήξεις τώρα και στο ακριτικό Πωγώνι!

«Άνοιξαν» εστιατόριο και αποθήκη στην Πωγωνιανή


• Τη δράση τους στα ορεινά, απομακρυσμένα και σχεδόν ερημωμένα χωριά του Πωγωνίου έχουν επεκτείνει τώρα, εκτός απο τις πόλεις της Ηπείρου, οι λογής- λογής διαρρήκτες.
Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι στα χωριά μένουν ελάχιστοι και κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι, αλλά και το ότι τα περισσότερα σπίτια είναι κλειδωμένα, αφού οι ιδιοκτήτες τους μένουν μόνιμα εκτός Ηπείρου, εισβάλλουν κυρίως βραδινές ώρες και αρπάζουν ό, τι βρουν.
Τώρα, όμως, έχουν βάλει στο στόχαστρο και διάφορα καταστήματα, όπως έγινε χθες τα ξημερώματα στην Πωγωνιανή, όπου άγνωστοι διέρρηξαν το εστιατόριο «Τόμου», που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έσπασαν την ταμειακή μηχανή, άρπαξαν μετρητά, έσπασαν πολλά αλουμίνια, ενώ το πλέον χαρακτηριστικό ήταν πως πήραν ένα μήλο, το δάγκωσαν και το άφησαν σε ένα τραπέζι!

Ανασφάλεια…
Το συγκεκριμένο περιστατικό, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό που αναστάτωσε χθες το ακριτικό χωριό. Πριν λίγες ημέρες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την πλατεία και πάλι άγνωστοι διέρρηξαν αποθήκη μελισσοκόμου, ελπίζοντας ότι θα βρουν χρήματα, αλλά τελικά άρπαξαν πολλά βάζα με μέλι, που στη συνέχεια πέταξαν σε αμπέλι.
Η Αστυνομία έχει αναλάβει δράση, ενώ ενήμερος είναι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, που έδωσε σχετικές οδηγίες και όπως μαθαίνουμε η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στα ίχνη των δραστών και στα δυο παραπάνω περιστατικά. Όμως αυτά δεν είναι τα μοναδικά, αφού άγνωστοι, το τελευταίο διάστημα μπήκαν σε κλειδωμένα σπίτια σε ακριτικά χωριά, όπως Σταυροσκιάδι, Ποντικάτες κ.α.
Όπως είναι λογικό, οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών νιώθουν ανασφάλεια, αφού τα περιστατικά είναι συνεχή, ενώ τώρα το χειμώνα, που νυχτώνει νωρίς, κλείνονται και αυτοί γρήγορα στα σπίτια τους και κλειδώνουν όσο μπορούν καλύτερα.

Να τα επαναφέρουν…
Αυτό που ζητούν οι ακρίτες κάτοικοι, αλλά και οι φορείς της περιοχής είναι η Πολιτεία να επαναφέρει τα καταργηθέντα συνοριακά φυλάκια. Από τη στιγμή που, λόγω των περικοπών, οι υπηρεσίες αυτές έκλεισαν, έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα.
Εκτός από τόπος διαρρήξεων, οι περιοχές του Πωγωνίου έχουν καταστεί «πέρασμα» και για εμπόρους ναρκωτικών, όπως άλλωστε δείχνει και το προχθεσινό περιστατικό με τα 324 κιλά χασίς στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου (σχετικά έγραψε και ο «Π.Λ.»).
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι υπερβολή το γεγονός, ότι πολλοί απόδημοι Ηπειρώτες, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους να έρθουν το καλοκαίρι στα χωριά, φοβούμενοι την δράση διαρρηκτών και κλεφτών.
Εάν πράγματι μεγάλο μέρος αποδήμων δεν έρθει τελικά, τότε τα ακριτικά χωριά μας θα έχουν δεχθεί το τελειωτικό «χτύπημα», θα ερημώσουν εντελώς και θα μετατραπούν σε περιοχές- φαντάσματα, τις οποίες θα χρησιμοποιούν μόνο τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και λαθρομεταναστών…
πηγη

Νοέμβριος 2012

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼