Βασίλης Καραμπάτσας

..
https://vostiniotis.blogspot.gr/2017/11/blog-post.htmlΈφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα ο καθηγητής Βασίλης Καραμπάτσας μετά από ολιγόμηνη αλλά σκληρή πάλη με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Καραμπάτσας γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν στα μέσα της δεκαετίας του ΄50. Παιδί πολιτικών προσφύγων από την Ήπειρο, σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 διορίστηκε καθηγητής σε σχολεία του Έβρου. Μετά τη μετάθεσή του στην Αθήνα εργάστηκε για πολλά χρόνια στο 5ο Γυμνάσιο Καλλιθέας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013.
Πολύ αγαπητός στους μαθητές και συναδέλφους του ο Βασίλης Καραμπάτσας ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Μέλος των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και του Μ-Λ ΚΚΕ (Οργάνωση Εκπαιδευτικών Αθήνας) βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Λάτρης της Ηπείρου, των χωριών της, των βουνών της και της μουσικής της, γλεντοκόπος, λάτρης της ζωής και των ανθρώπων, έλεγε συχνά στους μαθητές του: Ο άνθρωπος προκύπτει από τις πράξεις του σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν είναι ον καθορισμένο από τη φύση.
Καλό ταξίδι Βασίλη
Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Δάφνης
Πηγή 
#2016 #0116

Πώς απαξιώθηκε γενικά το Πωγώνι

Vostiniotis-more/Ταξίδια (600 βίντεο).