Πρωτομαγιά στο εξωκλήσι της Θεοτόκου Πωγωνιανής, το 2015.


Το έθιμο ...της φασολάδας αναβίωσε και τη φετινή Πρωτομαγιά στο ξωκλήσι της Θεοτόκου Πωγωνιανής, 1/5/2015
,
Ενα έθιμο που μετρά πολλά χρόνια αναβίωσε και τη φετινή Πρωτομαγιά στο ξωκλήσι της Θεοτόκου Πωγωνιανής ,μόλις 3 χλμ έξω απο το χωριό. Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Πωγωνιανής στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεών του προσφέρει σε όλους τους παρευρισκομένους κάθε Πρωτομαγιά δωρεάν φασολάδα,κρασί και ελιές και φυσικά στήνονται απο τους επισκέπτες και ψησταριές ,αφού Πρωτομαγιά σημαίνει ψήσιμο στα κάρβουνα.. στην πανέμορφη ηπειρώτικη φύση.

Πολύς ο κόσμος που και φέτος προτίμησε να περάσει την Πρωτομαγιά σε ένα απο τα πιο όμορφα χωριά της Ηπείρου ,την Πωγωνιανή ,με τους επισκέπτες να καταφθάνουν απο τα κοντινά χωριά ,απο τα Ιωάννινα αλλά και απο την Αμερική !
Οπως ο κ.Χρήστος ηπειρώτης επιχειρηματίας που ζει στην Αμερική και δεν παραλείπει να επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα και φυσικά το χωριό του!
Φέτος έπιασε τον Μάη απολαμβάνοντας το κλασικό ελληνικό φαγητό και έζησε στιγμές ξεγνοιασιάς που στην Αμερική φαντάζουν για αυτόν πολύ μακρινές.
Να σημειωθεί ,πως κάθε χρόνο το έθιμο περιλαμβάνει και κλαρίνα , κάτι που φέτος όμως δεν συνέβη ,αφού δυστυχώς πολλοί ήταν οι συγχωριανοί που έφυγαν απο τη ζωή το τελευταίο διάστημα και με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές θέλησαν να δείξουν τη λύπη τους ...
Καλό μήνα σε όλους ...και του χρόνου να είστε καλά να ανταμώσετε και πάλι με πολλά ηπειρώτικα κλαρίνα και ακόμη περισσότερο κόσμο !
πηγή

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼