Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του Τάκη Τσίγκα,

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του Τάκη Τσίγκα,
γιου της Ελένης (το γένος Γκάση, από την Πωγωνιανή) και του Κων/νου Τσίγκα.
(Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 3.30 μ.μ.)
Βίντεο Ευαγγέλου Γκόγκου
#2014 #0327
__
Φωτογραφίες Ευαγγέλου Γκόγκου

ΚΗΔΕΙΑ ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, των μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πλήθους κόσμου, έγινε το απόγευμα η πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ Τάκη (Δημήτρη) Τσίγκα, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Τάκης Τσίγκας ήταν αγαπητός, ακούραστος, σεμνός κι ακλόνητος κομμουνιστής, το όνομά του είναι γραμμένο στις καρδιές μας και στην ιστορία του κόμματος, η στάση του απέναντι στον ταξικό αντίπαλο και η πορεία της ζωής του ενσαρκώνουν τα ιδανικά του ΚΚΕ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης.
Ο κ. Αρβανιτάκης επισήμανε την αλύγιστη στάση του Τάκη Τσίγκα στα βασανιστήρια της χούντας τα οποία υπέστη με πρωτοφανή αγριότητα όταν αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση κατά του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στη στάση του Τάκη Τσίγκα «όταν με την αντεπανάσταση, ο οπορτουνισμός προσπάθησε να διαλύσει το ΚΚΕ» είπε ότι ο εκλιπών υπερασπίστηκε τον μαρξισμό-λενινισμό και τον επαναστατικό χαρακτήρα του κόμματος. Τόνισε, επίσης, ότι αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά κομμουνιστών και υπογράμμισε ότι καμιά κακοήθεια από τους ανώνυμους του Διαδικτύου που δεν σέβονται τίποτα, ούτε και την ώρα του πόνου, δεν αγγίζει τον Τάκη Τσίγκα που αφιέρωσε όλη του τη ζωή και τίμησε την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ.
Ο Τάκης Τσίγκας εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για πρώτη φορά στο 12ο Συνέδριο και συνέχισε να εκλέγεται μέχρι και το 19ο. Στο 13ο και 14ο Συνέδριο εξελέγη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» ενώ από το 2007 ως το 2013 ήταν διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902 Αριστερά».
Την ιδιαίτερη συμβολή του στην καθημερινή δουλειά του «Ριζοσπάστη» εξήρε, εκ μέρους της εφημερίδας του ΚΚΕ, ο Στέφανος Λουκάς, τονίζοντας ότι ο Τάκης Τσίγκας συνέβαλε τόσο στη συνέχιση της αποστολής του «Ριζοσπάστη» στην ενημέρωση, οργάνωση και διαφώτιση των εργατικών μαζών, όσο και στη διαπαιδαγώγηση κομμουνιστών δημοσιογράφων. «Αποτελεί παράδειγμα για μας, που συνεχίζουμε με την καθημερινή δουλειά του "Ριζοσπάστη"» επισήμανε ο κ. Λουκάς.
Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ μίλησε ο Νίκος Ρεμπάπης, ενώ ο Αντώνης Ραλλάτος, εκ μέρους της κομματικής οργάνωσης του 902, υπογράμμισε ότι «είμαστε τυχεροί όσοι τον συναντήσαμε, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».
Το ήθος, τη σοβαρότητα και την ευρύτητα πνεύματος του Τάκη Τσίγκα εξήρε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, τονίζοντας ότι «κέρδισε τον σεβασμό όλων, ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων». Υποκλίνομαι στην ευρύτητα του πνεύματός του και αν και προερχόμενη από εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις, υποκλίνομαι στον αγωνιστή, κατέληξε η κ. Αντωνιάδου.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/

2014, 25 Μαρτίου

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2014 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

(Μουσική επένδυση: το επίσημο εμβατήριο της 25ης Μαρτίου)
SlideShow Ευαγγέλου Γκόγκου
#2014 #0325

2014, 25 Μαρτίου


Στιγμιότυπα από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2014 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Βίντεο Σ. Παπαδόπουλου

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2014 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

(Μουσική επένδυση: το επίσημο εμβατήριο της 25ης Μαρτίου)
SlideShow Ευαγγέλου Γκόγκου

Φιλεκπαιδευτικός, Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πωγωνιανής 2014

Φιλεκπαιδευτικός, Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πωγωνιανής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της απόκριας, που διοργάνωσε ο Φιλεκπαιδευτικός, Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πωγωνιανής, την Κυριακη 2/3/2014 στο κλειστό Γυμναστήριο και την Καθαρά Δευτέρα 3/3/2014 στο ξωκκλήσι της Θεοτόκου.
Η συνεστίαση και η μουσική ήταν προσφορά του συλλόγου. Στις εκδηλώσεις, εκτός από τους κατοίκους της Πωγωνιανής και περιχώρων, παραβρέθηκαν τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας καθώς και τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Τη δεύτερη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και γνωστός σε όλους μας παπα-Αντώνης (Αντώνιος Παπανικολάου).

Βίντεο Σ. Παπαδόπουλου
 
ΑΠΟΚΡΙΕΣ

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Πέθανε ο Τάκης Τσίγκας 25/3/2014
Γιος της Ελένης (το γένος Γκάση, από την Πωγωνιανή) και του Κων/νου Τσίγκα.
 Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα  Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 3.30 μ.μ.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2014 10:33
Πέθανε χτυπημένος από τον καρκίνο ο πρώην διευθυντής και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη και διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ Τάκης Τσίγκας.
Ο Τάκης Τσίγκας, γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 14 Μάη του 1953. Τέλειωσε το δημοτικό σχολείο στην Καπλάνειο Σχολή και το γυμνάσιο Ζωσιμαία Σχολή. Από την περίοδο που ήταν μαθητής συνδέθηκε με το λαϊκό κίνημα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της νεολαίας για το Κυπριακό, το 1964. Πέρασε στην Πολυτεχνική Σχολή της Πάτρας το 1972 κι από την πρώτη στιγμή συμμετείχε σε όλες τις αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος της πόλης. Το Νοέμβρη του 1973 πρωταγωνίστησε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου, όπου και εκλέχτηκε στη 12μελή Επιτροπή Κατάληψης. Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου είχε εκλεγεί στην Πενταμελή Επιτροπή Αγώνα.
Ο Τάκης Τσίγκας είχε συλληφθεί αρκετές φορές από την Ασφάλεια της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Βασανίστηκε για την δράση του κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά παρέμεινε σταθερός και ακλόνητος συνεχίζοντας την παράδοση των αλύγιστων αγωνιστών των προηγούμενων περιόδων του κομμουνιστικού κινήματος, δημιουργώντας αγωνιστικές παρακαταθήκες για το μέλλον. Μετά τη εξέγερση του Πολυτεχνείου ξανασυνελήφθηκε και φυλακίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου  δεν υπέκυψε στις πιέσεις να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ.
Με την μεταπολίτευση ο Τάκης Τσίγκας οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και δούλεψε κομματικά στην Αχαΐα. Διετέλεσε μέλος του εκεί Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ κι από την άνοιξη του 1975 συμμετείχε και στο Γραφείο της Επιτροπής Πόλης Πάτρας του Κόμματος. Το 1983 ανέλαβε Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου- Δυτικής Στερεάς, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου και στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ, τον Μάη του 1987, εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ. Στο 13ο Συνέδριο επανεκλέχτηκε στην ΚΕ και στη συνέχεια η ΚΕ τον εξέλεξε μέλος του Π.Γ. , όπου στον καταμερισμό ανέλαβε διευθυντής του Ριζοσπάστη. Στο 15ο Συνέδριο του κόμματος επανεκλέχτηκε στην ΚΕ.
Από το 15ο Συνέδριο και μέχρι το 19ο Συνέδριο ο Τάκης Τσίγκας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος ενώ στο διάστημα 2007- 2013, διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού 902.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ
«Έφυγε» πρόωρα από τη ζωή κτυπημένος από την επάρατο νόσο ο Δημήτρης (Τάκης) Τσίγκας ο οποίος διετέλεσε διευθυντής και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη και διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ.
Ο Τάκης Τσίγκας, γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 14 Μαΐου 1953, όπου τέλειωσε το δημοτικό σχολείο (Καπλάνειος Σχολή) και το γυμνάσιο (Ζωσιμαία Σχολή).
Στο 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχτηκε μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ανέλαβε διευθυντής του Ριζοσπάστη. Στο 15ο Συνέδριο επανεκλέχθηκε μέλος της ΚΕ, με ευθύνη της αρχισυνταξίας του Ριζοσπάστη. Το διάστημα 2007 - 2013, διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του Κόμματος.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα εκφράζοντας ταυτόχρονα τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρίνα, στις δύο του κόρες και τους οικείους του.
Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 3.30 μ.μ.
#2014 #0325

πηγή

Μένουμε ... Δελβινάκι

delvinaki.pogoni@gmail.com
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014
Μεγάλη Παρασκευή, ο Επιτάφιος στο χωριό μας
Υπό συνεχή βροχή και με βαθιά κατάνυξη, εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λειτουργία και στην περιφορά του Επιταφίου, σήμερα Μ. Παρασκευή στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας.

Τελευταία Νέα


 
Επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ομάδας μας.
Αντιπροσωπεία της ομάδας μας, αποτελούμενη από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Μαίρη Πεζοδρόμου, τους ποδοσφαιριστές Νίκο Κοροβέση, Χάρη Χαρίση, Μιχάλη Αυγενικού, Γιάννη Ιωάννου και τον γραμματέα της ΠΑΕ Αλέκο Πότση, επισκέφθηκε την «Κιβωτό του κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα μοίρασε δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στην κοινότητα.
Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014

 
Τελέσθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιωαννίνων κυρού Θεόκλητου.

Πασχαλινό Μήνυμα του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιου Οικονόμου

Πασχαλινό Μήνυμα του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιου Οικονόμου

Με όλους τους διαχρονικούς συμβολισμούς και με τη βαθύτερη αλήθεια που φανερώνει το μήνυμα της Ανάστασης, εύχομαι να φωτίσει το νού όλων των Ηπειρωτών, όλων των Ελλήνων, έτσι ώστε να μετατραπούμε όλοι μας από κοινωνία του Καναπέ σε κοινωνία ενεργών πολιτών και με οδηγό την πραγματική αγάπη για το κοινό καλό που είναι και το πραγματικό νόημα της Πασχαλιάς, αλλά και με πυξίδα, τους καθημερινούς μας αγώνες, τις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει και να απαλλαγούμε από την απάνθρωπη σκληρή και οδυνηρή δοκιμασία που μας βασανίζει πάνω από τέσσερα χρόνια.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους Ηπειρώτες της αποδημίας και της γενέτειρας, στους αδελφούς μας Βορειηπειρώτες και στους Ηπειρώτες της διασποράς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να τους δώσει δύναμη , να έχουν υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αλλά και να έρθει μια νέα εποχή για τον τόπο μας.

Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
4 Μαρ 2014 2:54 μ.μ.

2014



Φωτογραφίες από την επίσκεψη της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών στο Μουσείο της Ακρόπολης
..

Το Vostiniotis άλλαξε τη δομή του προκειμένου να είναι πιο φιλικό προς τις φορητές συσκευές
tablets και smartfones.

 
Οι Εθελοντές Νοσηλευτικής του ΕΕΣ Ιωαννίνων θα
παρακολουθήσουν τους Γ΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βήσσανης Πωγωνίου, την Παρασκευή 21 Μαρτίου

Το Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής & Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρακολουθήσει την Παρασκευή 21 Μαρτίου τους Γ΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Βήσσανη Πωγωνίου.
Θα προηγηθεί επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή. Οι Εθελόντριες και φίλες του ΕΕΣ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τις πρωινές ώρες στα γραφεία του Τμήματος, Γ. Παπανδρέου 2, και στα τηλέφωνα 2651026581, 2651037417 

 
Στην Πωγωνιανή Πωγωνίου για τους Δ΄ Χαιρετισμούς, η Ομάδα Συνεργασίας Ιωαννίνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Η Ομάδα Συνεργασίας Ιωαννίνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα παρακολουθήσει την ακολουθία των Δ’ χαιρετισμών στις 28 Μαρτίου στην Πωγωνιανή Πωγωνίου.
Δηλώσεις στο Πλάζα 11:00 -13:00 το πρωί την Παρασκευή 21 Μαρτίου.
Τιμή συμμετοχής 16 ευρώ.
Τα έσοδα θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» παράρτημα Πωγωνιανής.


Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου.


Πρόεδρος: Άρμπυρος Γρηγόρης (Βήσσανη)
Αντιπρόεδρος Α': Λίτου Όλγα (Τεριάχι)
Αντιπρόεδρος Β': Μάνος Βασίλης (Αγία Μαρίνα)
Γεν. Γραμματέας: Οικονομόπουλος Χρήστος (Δελβινάκι)
Ταμίας: Δραγοτινλής Θωμάς (Καστάνιανη)
Έφορος: Κωτσίνης Νίκος (Στρατίνιστα)
Ειδικός Γραμματέας: Κατσιλιέρη Βασιλική (Δολό)
Σύμβουλοι: Νεάνθης Βασίλης (Δρυμάδες), Παππάς Χρήστος (Ξηρόβαλτο),
Πάτσης Νίκος (Ποντικάτες), Τόμος Περικλής (Πωγωνιανή)



Το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 16ης Μαρτίου 2014 και αποτελείται από:

Πρόεδρος : Γιάννης Μποντίνης (τηλ. 2651044558)
Αντιπρόεδρος : Λευτέρης Φωτόπουλος του Ιωάννου (τηλ. 2651021577)
Γενικός Γραμματέας : Κώστας Μέξης (τηλ. 2651076669)
Ταμίας : Γιώργος Μποντίνης (τηλ. 2651044127)
Έφορος εκδηλώσεων : Βασίλης Χρήστου (τηλ. 2651049803)
Μέλη : Χάρης Παπακώστας (τηλ. 2651024658), Γιώργος Σπανός (τηλ. 2651301237
)

http://www.dolo.gr/images/stories/events/2014/ekloges_2014.jpg http://www.dolo.gr/images/stories/events/2014/ekloges_2014_b.jpg
Υπενθυμίζονται τα εξής σχετικά με τις διευθύνσεις που θα αποστέλλεται η αλληλογραφία:
- Η αλληλογραφία σχετικά με την εφημερίδα " ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ" θα συνεχίσει να αποστέλλεται στην ίδια ταχυδρομική διεύθυνση (Δημήτριος Πότσης, Αιακιδών 36 ΤΚ 45221 Ιωάννινα).
- Η αλληλογραφία που αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο θα αποστέλλεται στη διεύθυνση: Κώστας Μέξης, Ζώη Καπλάνη 4-6 ΤΚ 45444 Ιωάννινα.
- Τα σχετικά με τα οικονομικά (διάθεση cds και βιβλίων, οικονομικές ενισχύσεις, δωρεές κλπ) και την ιστοσελίδα θα αποστέλλονται στη διεύθυνση: Γιώργος Μποντίνης, Απολλωνίας 21 ΤΚ 45332 Ιωάννινα. Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση (email: doliotika@dolo.gr)
.
πηγή


Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 11:42
 Δήμος Πωγωνίου
Δημοπρατείται η ανακαίνιση ενός αξιόλογου κτίσματος προϋπολογισμού 340.000 ευρώ με στόχο τον πολιτισμό , την τέχνη και την επισκεψιμότητα στην Πωγωνιανή του Δήμου Πωγωνίου
     Έργο του καλλιτέχνη «Σύνθεση με γυναικεία μορφή»
Σε στέγη Τέχνης , δημιουργικότητας και πολιτισμού μετατρέπεται ένα αξιόλογο παραδοσιακό κτίσμα στην κεντρική πλατεία της Πωγωνιανής του Δήμου Πωγωνίου, που απειλούνταν από την εγκατάλειψη.Μετά την αποκατάστασή του θα φιλοξενεί μόνιμα την έκθεση με τα σημαντικά έργα του γνωστού Πωγωνίσιου ψηφιδογράφου και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Κολέφα , καθώς και του γιου του Νίκου.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί εργαστήρι ψηφιδογραφίας και εικαστικών τεχνών.
Στόχος το παλιό κτίριο να γίνει κέντρο πολιτισμού, μόρφωσης, εκθέσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων όχι μόνο για το Πωγώνι αλλά για ολόκληρη τη χώρα καθώς θα αποτελεί το μοναδικό χώρο με κύριο αντικείμενο τη ψηφιδογραφία. Ο Δήμος ήδη σχεδιάζει με την Κοινωφελή του Επιχείρηση τις ενέργειες για την προώθηση της διαδικασίας προσέλκυσης μαθητών του Νομού και της Ελλάδας, για την γνωριμία τους με την «ψηφίδα» και τον μεγάλο καλλιτέχνη «ΚΟΛΕΦΑ».
Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013) με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ, και δημοπρατείται στις 18 Μαρτίου 2014 με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν σε εννέα μήνες ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Το έργο βρήκε συμπαραστάτες πολλούς Πωγωνίσιους και Ηπειρώτες που αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα και τη σημασία του στηρίζοντας το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής , τους οποίους και ευχαριστεί . Ανάμεσα σ΄ αυτούς θα πρέπει να επισημάνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ουσιαστική στήριξη της Βουλευτή της Ν.Δ. κ Άννας Ασημακοπούλου για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών
Πρόεδρος: Βασίλης Νεάνθης
Αντιπρόεδρος: Ελένη Φατή
Γραμματέας: Ανδρέας Τσέρος
Ταμίας: Ιωάννα Τσέρου
Έφορος Πολιτιστικών: Δώρα Φατή
Μέλη: Αλέκος Παππάς, Σάσα Τριανταφυλλίδου
Πρόσκληση
Το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών Πωγωνίου «Ο Άγιος Νικόλαος» σας προσκαλεί στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα), την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 10:00 π.μ., με ξεναγό τη συγχωριανή μας κα. Βάσω Γκρόζα.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ) για άτομα άνω των 65 ετών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Μετά το τέλος της ξενάγισης, θα προσφέρουμε καφέ ή αναψυκτικό στο καφέ που λειτουργεί στο ισόγειο του Μουσείου.
Η παρουσία σας θα τιμήσει τον πολιτισμό και θα δώσει χαρά στο νέο Δ.Σ. μιας και θα είναι ακόμα μία ευκαιρία για ένα δρυμαδιώτικο αντάμωμα.
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής Πέμπτη 3 Απριλίου στα τηλέφωνα: 2106018268, 6973552529, 6932239226 & 6944592329 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση drymades@outlook.com.




Ο Πασιαλής ( παλιά ήταν ο τελάλης της Πωγωνιανής) στο χάνι του Κωτσολάμπρου στα Γιάννενα.

Ντελάλης ή Τελάλης
Η λέξη σημαίνει "αυτός που ανακοινώνει τα μαντάτα",
ο δημόσιος κήρυκας. Οι ντελάληδες διαλαλούσαν στους κατοίκους των κωμοπόλεων και των χωριών τα νέα που έφταναν με τον τηλέγραφο ή τα εμπορεύματα που έφερναν στις πλατείες των χωριών οι πραματευτάδες .
Η δυνατή φωνή και κυρίως ο τρόπος που παρουσίαζαν συνοπτικά τα νέα ή διαφήμιζαν τα προϊόντα, τους καθιστούσε γνωστούς στην τοπική κοινωνία.
Έβαζε την παλάμη στο στόμα, σαν χωνί, κι έπαιρνε τις γειτονιές φωνάζοντας.
Η αμοιβή του ήταν ένα ποτηράκι τσίπουρο ή λίγο κολατσιό.
Η ευρεία διάδοση των εφημερίδων, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης υποκατέστησε σταδιακά τους ντελάληδες σε όλα τα χωριά.

Επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί

Αντιπροσωπεία της Φωτογραφικής Λέσχης Ιωαννίνων "Φωτόραση"

Αντιπροσωπεία της Φωτογραφικής Λέσχης Ιωαννίνων "Φωτόραση" 
επισκέφθηκε τη "Κιβωτό του Κόσμου" στη Πωγωνιανή, την 1/3/2014

 
 
 
#2014 #0301

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼