2014/12/28


Από τα εγκαίνια της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων (28/12/2014)
Βίντεο 2: Σ. Παπαδόπουλου





Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξε για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή και αυτό αποδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην εκδήλωση των εγκαινίων το απόγευμα της Κυριακής. Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πολύς κόσμος από τα Γιάννενα αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και βρέθηκαν στην ακριτική Πωγωνιανή για να δηλώσουν για μία ακόμη φορά τη στήριξή τους στη δομή που δημιούργησε ο πατήρ Αντώνιος, αλλά και για να ακούσουν το ευχαριστώ από τα χείλη των 35 παιδιών που σήμερα φιλοξενούνται στην μόλις ενός έτους νέα δομή της Κιβωτού.
Ανάμεσά τους μέλη επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων, εκπρόσωποι φορέων, εθελοντικών ομάδων, συλλογικοτήτων και αθλητικών ομίλων, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη λειτουργία της Κιβωτού και έδωσαν τη δυνατότητα στους ανθρώπους τους να δημιουργήσουν ένα ζεστό νέο σπίτι για τα παιδιά που η ζωή δεν τους χαμογέλασε στο οικογενειακό περιβάλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, ο οποίος ήταν και αυτός που έκοψε την κορδέλα.

Ένα μικρό θαύμα χαρακτήρισε ο πατήρ Αντώνιος την ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή με δεδομένες τις δυσκολίες που υπήρχαν, προχωρώντας και σε μία σύντομη αναδρομή για το πώς προέκυψε η ιδέα για ένα κέντρο προστασίας του παιδιού στην πρώην Μαθητική Εστία της Πωγωνιανής. Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου εστίασε στις δυνατότητες και τις προοπτικές που δίνει η δομή όχι μόνο στα ίδια τα παιδιά, αλλά και στην περιοχή, καθώς μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνησή της.

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκαν στο έργο του πατέρα Αντώνιου ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, δηλώνοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξή τους.

Για ένα σπίτι φιλοξενίας των παιδιών και όχι για ένα ίδρυμα έκανε λόγο η Διευθύντρια του παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή Άντυ Θεοδωρακοπούλου, μιλώντας για την προσπάθεια που χρειάστηκε και συνεχίζεται ώστε να γίνει πράξη το όραμα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια μικρή γιορτή με τραγούδια, χορό και θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν τα παιδιά της Κιβωτού, έστω και σε αντίξοες συνθήκες υπό το φως κεριών και κινητών τηλεφώνων, καθώς υπήρξε μια γενική διακοπή ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Πωγωνιανής.
πηγή

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼