Η χαρούμενη νότα της ημέρας !

 Η χαρούμενη νότα της ημέρας !
Με πρωτοβουλία των καθηγητών του Γυμνασίου-Λυκείου Πωγωνιανής (που αξίζει σίγουρα πολλά μπράβο) μαθητές και μαθήτριες επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και έψαλλαν τα κάλαντα του Λάζαρου.
Βίντεο: Σ. Παπαδόπουλου

 Τα κάλαντα του Λάζαρου 
Σήμερον έρχεται ο Χριστός ο επουράνιος Θεός
και στην πόλη Βηθανία, Μάρθα κλαίει και Μαρία

Παρασκευή σιλίρας σε κατσιούπι, φάρμα Κωσταρά


Παρασκευή σιλίρας  σε κατσιούπι στη φάρμα του Φόρη, στο Δολό Ιωαννίνων.
Υπόψη ότι το νόστιμο γαλοτύρι που ωρίμαζει μέσα σε ασκό από δέρμα προβάτου ή κατσικιού, ήταν αναγκαιότητα σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία.
Βίντεο: Σ. Παπαδόπουλος

Ο εθελοντισμός καλά κρατεί


Ο εθελοντισμός καλά κρατεί , απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα , στην Πωγωνιανή αν λάβουμε υπ΄ όψη την πρωτοβουλία του Κώστα και του Σταύρου να κλαδέψουν τα δένδρα που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου από την Αγία Ελένη και κάτω. 
Ακόμη και αλοιφή επούλωσης πληγών χρησιμοποίησε ο Κώστας για να εμποδίσει την υγρασία και τις ασθένειες να έρθουν σε επαφή με το φρεσκοκομμένο ξύλο.
Βίντεο: Σ. Παπαδόπουλος

Ο Κάρολος Παπούλιας στο φυλάκιο Δρυμάδων το Πάσχα


Ο Κάρολος Παπούλιας στο φυλάκιο Δρυμάδων το Πάσχα

Στο ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου, θα βρεθεί την Κυριακή του Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για να εορτάσει μαζί με τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί. Ήδη είναι εντατικές οι προετοιμασίες από το 583 Τάγμα Πεζικού Κόνιτσας, για να υποδεχθεί τον ανώτατο Πολιτειακό άρχοντα της χώρας. πηγή

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Δελβινάκι!

Πρωτοποριακή για την Ήπειρο η απόφαση του Δήμου Πωγωνίου

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Δελβινάκι!

➤ Τι είπαν στον «Π.Λ.» ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης και ο Καθηγητής Λ. Παπαϊωάννου

• Σε μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της Ηπείρου, κίνηση προχωρά ο Δήμος Πωγωνίου, αφού αποφάσισε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου! 
Πρόκειται για μια απόφαση που βρήκε θερμούς υποστηρικτές και υλοποιείται με την βοήθεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάκη Παπαϊωάννου, ο οποίος κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου. 

Ευτυχία Β. Τόμου.

https://vostiniotis.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
Έφυγε από τη ζωή η Ευτυχία Β. Τόμου.
Η κηδεία της έγινε στον Άγιο Νικόλαο Πωγωνιανής στις 11/4/2013
#2013 #0410

Video#812 NYC Greek Independence Day Parade 2012 Pt 1

Video#812 NYC Greek Independence Day Parade 2012 Pt 1

2013 BOSTON GREEK INDEPENDENCE DAY PARADE  
 Ελληνική Παρέλαση - Βοστώνη. 7 Απριλίου 2013 .
 Περισσότερα βίντεο εδώ

Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!

Σάββατο, 06 Απρίλιος 2013 10:59
Στον Πρωθυπουργό έφθασε το αίτημα για ενίσχυση της Αστυνόμευσης
Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!
Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (δήμαρχος): Σχεδόν κάθε βράδυ επιδρομές σε σπίτια…
Αναφορά και στο Κέντρο Κράτησης Κακαβιάς έγινε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο


Τιμητική διάκριση για τη ΔΩΔΩΝΗ

Τιμητική διάκριση για τη ΔΩΔΩΝΗ
Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 15:13

c_400_225_16185078_0___images_stories_agrotiki-zoi_dodoni.jpgΣτους 6 φιναλίστ κατάφερε και πέρασε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ για το ειδικό βραβείο IASON των βραβείων GREEK EXPORTS AWARDS 2013 για την κορυφαία εξαγωγική εταιρία της χρονιάς.
Η ΔΩΔΩΝΗ εκτιμήθηκε από την κριτική επιτροπή των βραβείων ως μια κορυφαία εξαγωγική εταιρία για το 2013 ενώ όπως είναι γνωστό στον τομέα των γαλακτοκομικών κατέχει την πρωτιά.
Πέρυσι οι εξαγωγές της άγγιξαν το 26% ενώ μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου του 2013 οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 35%.
Εξάγει σε 32 χώρες του κόσμου κυρίως την φέτα που είναι ΠΟΠ και γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα της, ενώ ήδη ανοίγετε και σε νέες αγορές.    
Η τελετή βράβευσης έγινε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Αθήνα, το πρώτο βραβείο έλαβε από τον κ. Νότη Μηταράκη Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων  που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό η ΧΑΛΚΟΡ.
Συμμετείχε η πλειονότητα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και των θεσμικών φορέων διοργανωτής η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Media S.A., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού.
πηγή

Με υποδειγματική ηρεμία και τάξη πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή και τη Δευτέρα η Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση...

Με υποδειγματική ηρεμία και τάξη πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή και τη Δευτέρα η Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για ανάδειξη νέας Διοίκησης στην κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Ο απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης έγινε ομόφωνα δεκτός ενώ ακούστηκαν με πολύ ενδιαφέρον τόσο το έργο που έχει παραχθεί όσο και οι παρατηρήσεις, οι τυχόν διαφωνίες και φυσικά οι προτάσεις των πρώην Προέδρων, των Προέδρων και εκπροσώπων Ομοσπονδιών, Αδελφοτήτων, Συλλόγων και Ενώσεων.
Στις εκλογές έλαβαν μέρος δύο συνδιασμοί « ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» με επικεφαλής τον μέχρι τώρα Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με επικεφαλής τον Σωτήρη Κολιούση ενώ ανεξάρτητος υποψήφιος ήταν ο κ. Μπούρης.


Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼