Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι!

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι!

«Σήμερα χρωστάμε ακόμη και στον μπακάλη....». Η φράση αυτή που ακούστηκε στο Περιφερειακό
Συμβούλιο από τον κ. Άγγελο Νικολάου, εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων, έναν άνθρωπο χαμηλών και ήπιων τόνων, που δραστηριοποιείται στην Πρέβεζα, μπορούσε να αποτελέσει μαχαιριά για κάθε περιφερειακό σύμβουλο χωριστά και για όλους μαζί....
Γιατί μέσα σε πέντε λέξεις χωράει η απελπισία, η οργή, η αγανάκτηση... Οι ίδιες πέντε λέξεις φτάνουν για να περιγράψουν την κατάσταση του κτηνοτροφικού κλάδου, του πιο δυναμικού της Ηπείρου.
Οι πέντε αυτές λέξεις αρκούν για να καταφανούν οι δραματικές συνέπειες από την πώληση της Δωδώνης. Η αποκρατικοποίηση, την οποία πολλοί υπερασπίστηκαν, το μοναδικό αποτέλεσμα που έφερε στην Ήπειρο είναι να μετατρέψει τους κτηνοτρόφους σε ζητιάνους!
Τα ξένα κεφάλαια, ρωσικά, εγγλέζικα, γαλλικά ή άλλα, δεν έφτασαν ποτέ και οι ελληνικές τράπεζες κρατάνε κλειστή την κάνουλα του δανεισμού προς την εταιρία, προφανώς γιατί θα έχουν κάποιους σοβαρούς λόγους.
Αν η Δωδώνη στέκεται ακόμη στην αγορά αυτό γίνεται γιατί την χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου. Και για όσους δεν το καταλαβαίνουν την χρηματοδοτούν με το να μένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες, γεγονός που μεταφράζεται σε ένα ποσό της τάξης των είκοσι περίπου εκατομμυρίων. Όσο δηλαδή ακριβώς πουλήθηκε....
«Δεν συζητάμε για τη Δωδώνη. Συζητάμε για την κτηνοτροφία στην Ήπειρο. Και για αυτή πρέπει να αποφασίσετε...». Με τη φράση αυτή ο κ. Μιχάλης Τζίμας θέλησε να καταδείξει ότι το πρόβλημα πλέον δεν αφορά στη γαλακτοβιομηχανία. Αφορά στην επιβίωση.
Κι αυτό επίσης είναι το αποτέλεσμα του με συνοπτικές διαδικασίες ξεπουλήματος της Δωδώνης. Η διοίκηση της εταιρίας, έχει διαμηνύσει μέχρι τώρα, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ότι δεν δέχεται καμία πολιτική παρέμβαση...
Και το Περιφερειακό Συμβούλιο ανταπάντησε πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Δωδώνη δεν είναι θέμα οικονομικό, ή ζήτημα της αγοράς. Είναι θέμα πολιτικό. Κι αυτό γιατί συνδέεται με την τύχη της ίδιας της περιοχής.
Δεν θέλουμε πασάδες στον τόπο μας... Αυτό φώναζαν οι κτηνοτρόφοι όταν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα της εταιρίας.. Γιατί με αυτή τη νοοτροπία λειτουργούν μέχρι σήμερα.
Και μετά... Μετά «χρωστάμε ακόμη και στο μπακάλη... Δεν μπορούμε να δώσουμε χαρτζιλίκι στα παιδιά μας... Δεν μπορούμε πλέον να ταΐσουμε τα κοπάδια μας...»
Για όλα αυτά βέβαια κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Και οφείλουν να λογοδοτήσουν.
Το ξεπούλημα της Δωδώνης ή η αποκρατικοποίηση κατ' άλλους είναι ένα πολύ κακό προηγούμενο... Όσοι έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες...
Με τη διαφορά ότι οι συνέπειες για την Ήπειρο πολύ σύντομα θα είναι ολέθριες.
Πηγή

Πώς απαξιώθηκε γενικά το Πωγώνι

Vostiniotis-more/Ταξίδια (600 βίντεο).