Τοπικά νέα 7/2012

Ιούλιος 2012
.
►Δημος Πωγωνιου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Οι φίλοι της οικογένειας Νιαράκη με την υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου οργανώνουν την Πέμπτη 2 Αυγούστου στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου εκδήλωση οικονομικής συμπαράστασης για την οικογένεια με σύνθημα “Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας”
►Τοπογραφικά για το Πωγώνι από 32 σπουδαστές του ΤΕΙ Αθηνών

Έργο ουσιαστικό για την ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπειρωτικής υπαίθρου προσφέρουν 32 σπου­δαστές του ΤΕΙ Αθηνών, που εδώ και σχεδόν 20 ημέρες βρίσκονται στην περιοχή του Πωγωνίου.
Οι σπουδαστές, εκ των οποίων 27 φοιτούν στο Τμήμα Τοπογραφίας και οι 5 στο Συντήρησης Μνημείων και Έργων Τέχνης, εκπονούν λεπτομερή τοπογραφικά διαγράμματα χωριών, δρόμων και θρησκευτικών μνημείων, βοηθώντας τα μέγιστα στην ανάδειξή τους. Μάλιστα, τα τοπογραφικά διαγράμματα ολοκληρωμένα θα τα παραδώσουν στη συνέχεια στο Δήμο Πωγωνίου, ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα.
Μεταξύ των άλλων, αποτύπωσαν τις αγιογραφίες της ιστορικής Ιεράς Μονής Σωσσίνου στον Παρακάλαμο.
Στην Πωγωνιανή…
Οι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Βασίλη Παγούνη, Βασίλη Ανδριτσάνο (από το τμήμα Τοπογράφων) και Ηλία Μπομπιλάκη (από το Τμήμα Συντήρησης Μνημείων και Έργων Τέχνης) φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή, στα κτίρια του Ιδρύματος Λάτση και μετακινούνται από χωριό σε χωριό με λεωφορείο του Δήμου Πωγωνίου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή γίνεται στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, χάρη κυρίως στον καθηγητή κ. Βασίλη Παγούνη, ο οποίος κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου και γνωρίζει πολύ καλά τα …μυστικά της περιοχής, τα μονοπάτια και τα μνημεία της.
Τόσο ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης που είχε και την πρωτοβουλία της πρόσκλησης, εξέφρασαν στον «Π.Λ.» την ικανοποίησή τους για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι σπουδαστές και οι καθηγητές τους προς τους οποίους εκφράζουν και δημόσια τις θερμές ευχαριστίες τους.
Φοιτητές και καθηγητές τις προηγούμενες ημέρες γνώρισαν από πρώτο χέρι την ζεστή Ηπειρώτικη φιλοξενία και πήραν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον τους
►Ματαίωση εκδρομής
Η τριήμερη εκδρομή του Συνδέσμου αποφοίτων από το Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής δεν θα πραγματοποιηθεί.

►Ματαίωση εκδήλωσης

Από την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

Η Ελληνική μη Κυβερνητική Οργάνωση Ευρωπαϊκή Έκφραση,  με δελτίο τύπου ανακοινώνει τη ματαίωση της εκδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου(7/7/2012)  στην Πωγωνιανή  κατά τη διάρεκια συνάντησης εκπροσώπων ΜΚΟ από βαλκανικές χώρες.
Όπως αναφέρει στο δελτίο της:
….«Η προγραμματισμένη Βαλκανική Βραδιά στην Πωγωνιανή αναβάλλεται για λόγους υπεράνω των δυνατοτήτων μας και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να «επανέλθουμε δριμύτεροι» στο μέλλον, προσβλέποντας σε μια ουσιαστική, αμοιβαίως επωφελή, συνεργασία μεταξύ του Βαλκανικού Δικτύου και του Πωγωνίου.»……
__________________


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

 Ομήρου 54, 106 72, Αθήνα, τηλ: 210-3643223/4,  φαξ: 2103646953
 e-mail: ekfrasi@ekfrasi.gr              http: //www.ekfrasi.gr

Αθήνα, 02/07/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΓΩΓΙΑΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ευρωπαϊκή Έκφραση, στο πλαίσιο των δράσεων της θα πραγματοποιήσει το διάστημα 5-8 Ιουλίου 2012, συνάντηση Βαλκανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), του Δικτύου Right to the Village- Δικαίωμα στο Χωριό στην Πωγωγιανή Ιωαννίων. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος 50 εκπρόσωποι ΜΚΟ, από Βαλκανικές χώρες, με στόχο τη συνεργασία, την αλλαγή τεχνογνωσίας, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, το δημόσιο διάλογο και την από κοινού δράση σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 και ώρα 20.30 στην πλατεία της Πωγωγιανής, το Δίκτυο «Rigtht to the Village-Δικαίωμα στο Χωριό» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση Βαλκανικής Βραδιάς.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα υπάχρει βαλκανική κουζίνα, μουσική και έκθεση φωτογραφίας από όλα τα Βαλκάνια.

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Είσοδος δωρεάν

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) χωρίς κερδοσκοπικό ή κομματικό χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1989 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Επιδιώκει το δημόσιο διάλογο και τη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στην οικοδόμηση της Ευρώπης με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού για την κοινωνία.
Καταστρώνει πεδία δράσης και αποτελεί δεξαμενή σκέψης και ιδεών, πόλο έρευνας και καινοτομίας για θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος, τοπικά, εθνικά, ευρωπαϊκά και οικουμενικά, από την θεωρία στην πράξη
Φωτίζει και αναδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής ευθύνης κάθε είδους οργανώσεων, προσβλέποντας σε μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία
Ριζώνει με τις πρωτοβουλίες της και την ευρωπαϊκή ιδέα και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και συμβάλει στη δημιουργία συνείδησης Ευρωπαίου πολίτη
Αποβλέπει σε μια μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προοπτικά σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση
Στοχεύει στην ανάδειξη, ενίσχυση και δικτύωση της κοινωνίας πολιτών σε ένα περιβάλλον καθημερινής συμμετοχικής δημοκρατίας, στην εμβάθυνση και εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και στον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία
Ηγείται και δίνει έμφαση σε θέματα πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, απασχόλησης, πολιτισμού, ισότητας-διακρίσεων, ευπαθών κοινωνικά ομάδων, συμμετέχοντας στη βελτίωση της ποιότητας του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος, σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη.




Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼